לחם כוסמין
- 4 ו 1/4 כוסות קמח כוסמין מלא.
- 2 כוסות חלב שקדם/אורז/שיבולת שועל
- כפית מלח הימלאיה
- כף גדושה של אבקת אפיה (שימו לה שזו אבקת אפיה טבעית ללא אלומיניום. ניתן להשיג בחנויות טבע)
- תוספות: שומשום מלא, פרג, גרעיני דלעת וכו'.
אופן הכנה:
- מנפים 4 כוסות קמח ומערבבים היטב עם חלב, מלח ואבקת אפיה.
- לשים היטב. מוסיפים בהדרגה את 1/4 כוס הקמח הנותרת עד שהבצק נדבק פחות לידיים. הבצק צריך להישאר גמיש ורך וזה לוקח 3-4 דקות לישה.
- משמנים תבנית לחם בשמן זית
- משמנים את הידיים במעט שמן, ומגלגלים את הבצק לתוך התבנית.
- מפזרים מעט שומשום/פרג/גרעיני דלעת.
- אופים בחום של 200 מעלות כ 40 דקות
- טיפ חשוב! לפרוס את הלחם רק כשהוא צונן לגמרי, אחרת זה מתפרק.
- מומלץ לאכסן במקרר במיוחד בימים חמים. אפשר לפרוס ולהקפיא.