לחם כוסמין

  • 4 ו 1/4 כוסות קמח כוסמין מלא.
  • 2 כוסות חלב שקדם/אורז/שיבולת שועל
  • כפית מלח הימלאיה
  • כף גדושה של אבקת אפיה (שימו לה שזו אבקת אפיה טבעית ללא אלומיניום. ניתן להשיג בחנויות טבע)
  • תוספות: שומשום מלא, פרג, גרעיני דלעת וכו'.

אופן הכנה:

  1. מנפים 4 כוסות קמח ומערבבים היטב עם חלב, מלח ואבקת אפיה.
  2. לשים היטב. מוסיפים בהדרגה את 1/4 כוס הקמח הנותרת עד שהבצק נדבק פחות לידיים. הבצק צריך להישאר גמיש ורך וזה לוקח 3-4 דקות לישה.
  3. משמנים תבנית לחם בשמן זית
  4. משמנים את הידיים במעט שמן, ומגלגלים את הבצק לתוך התבנית.
  5. מפזרים מעט שומשום/פרג/גרעיני דלעת.
  6. אופים בחום של 200 מעלות כ 40 דקות
  • טיפ חשוב! לפרוס את הלחם רק כשהוא צונן לגמרי, אחרת זה מתפרק.
  • מומלץ לאכסן במקרר במיוחד בימים חמים. אפשר לפרוס ולהקפיא.