לחמניות פשתן

200 גרם קמח שקדים

5 כפות פשתן טחון

3 כפות פסיליום*

כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

כף חומץ תפוחים

קורט מלח הימלאיה

2 ביצים (רצוי אורגניות)

1/4 כוס מים חמים

שומשום מלא ו/או קצח

נתקלתי במתכון נהדר ללחמניות ללא גלוטן על בסיס קמח שקדים ופשתן טחון. זה יכול להתאים לכל מי שרגיש לגלוטן/צליאק או סוכרתיים וגם מי שרוצה להפחית צריכת גלוטן בתזונה שלו.

המתכון הוא של גולדי – "הכל זהב", ממליצה להיכנס לדף שלה בפייסבוק, יש שם מתכונים מעולים.

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים ביצים, מערבבים ומוסיפים את חומץ התפוחים והמים. יוצרים עיגולים עם ידיים לחות ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל שומשום מלא ו/או קצח. אופים בתנור ב 170 מעלות כ 20-25 דקות. יוצאות 6-7 לחמניות.

  • פסיליום- מדובר בסיב מסיס שמופק מצמח הפלנטגו. הוא סופח נוזלים ותורם למרקם של הלחמנייה. ניתן להשיג בחנויות טבע כגון טבע קסטל, שופרסל גרין, ניצת הדובדבן וכד'.

תהנו!

מוזמנים לשתף באהבה