תזונה נכונה
תזונה נכונה הינה הבסיס בטיפול נטורופתי ומהווה כלי משמעותי בריפוי מצבים בריאותיים שונים
היפוקרטס כתב "תנו למזונותיכם להיות לתרופותיכם ולתרופותיכם להיות מזונותיכם". ההמלצה הזו תקפה היום יותר מתמיד. התזונה המודרנית עתירה בסוכרים, שומן רווי, עודף חלבון מהחי, צבעי מאכל, קלוריות ריקות והינה דלה בוויטמינים, מינרלים ופחמימות מורכבות.
לאורך זמן תזונה שכזו מעודדת תהליכים דלקתיים בגוף, גורמת לדלדול מאגרים של ויטמינים ומינרלים ולהתפתחות מחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם, סכרת טייפ 2, רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, הפרעות במערכת העיכול, אלרגיות, מגרנות, סרטן ועוד…
אז מהי תזונה נכונה?
תזונה נכונה שמה דגש על מזונות שגדלים בתנאים טבעיים, עם עדיפות למזונות אורגניים עד כמה שניתן ומזונות מלאים, עשירים בוויטמינים ומינרלים וכמה שפחות מעובדים. כלל ברזל: ככל שרשימת הרכיבים ארוכה יותר, כך המזון מעובד יותר. הגוף שלנו מתפקד הכי טוב, כאשר הוא צורך חומרי גלם איכותיים ולא מעובדים, בדיוק כפי שהטבע יצר אותם. לדוגמה, ירקות, פירות, דגנים מלאים כגון כוסמין, קינואה, שיבולת שועל, שיפון, גריסי פנינה, כוסמת, טף, קמח מלא, אורז מלא, קטניות, אבוקדו, זרעים, אגוזים, טחינה משומשום מלא ושמנים בכבישה קרה כגון שמן זית כתית מעולה ושמן קוקוס.
יש אין ספור דיאטות והמלצות תזונתיות, אבל אין תזונה אחת שמתאימה לכולם. חשוב להתאים את התזונה לאדם ולא את האדם לתזונה. סלט ירקות לדוגמה נחשב למזון מאוד בריא, אך הוא לא מתאים לכל אחד. על פי הרפואה הסינית הוא נחשב למזון קר שמחליש את מערכת העיכול והוא לא יתאים לאנשים שסובלים מקור וחווים חולשה במערכת העיכול. בטיפול הנטורופתי אני עורכת תשאול מקיף בהתאם לתלונה העיקרית של המטופל, תוך התבוננות באורח חייו וברובד הנפשי שיצא מאיזון.
אני בונה תכנית תזונתית על פי הצרכים הגופניים והרגשיים תוך התחשבות באורח החיים ובהעדפות התזונתיות עד כמה שניתן. חשוב לי שהמטופל ייהנה מהאוכל ולכן אני מספקת לו תפריטים ומתכונים טעימים ופשוטים להכנה, על מנת שיוכל להטמיע את השינוי ולהחזיר את הגוף לאיזון הטבעי שלו.