גבינת קשיו טבעונית

  • כוס קמח אורז מלא
  • כוס קמח טף  (ניתן להשיג בשופרסל גרין ובכל חנויות הטבע)
  • כוס פשתן טחון  (עדיף לטחון בבית או לבקש שיטחנו במקום ולאכסן במקפיא מאחר וזה נוטה להתחמצן).
  • 1/3 כוס זרעי פשתן
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת  (לא קלויים)
  • 1/3 כוס שומשום מלא
  • 2-3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח הימלאיה/מלח ים אטלנטי
  • כוס מים

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה כוס מים. מערבבים היטב את כל הקמחים, ומוסיפים מים בהתאם לצורך עד שמתקבלת תערובת אחידה, רכה ולחה.

מניחים חצי מהכמות בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לעובי דק. מסירים את הנייר העליון. חותכים לצורת אלכסונים ומפזרים מעט שומשום מעל. חוזרים על אותה פעולה עם יתרת התערובת.

אופים בחום נמוך 140 מעלות עד שמשחים ומתייבש. כשזה מצטנן מעבירים לקופסא אטומה.

לא יודעת מה אתכם אבל אני נהייתי רעבה…

קמח טף – קמח אתיופי, נחשב למזון על, עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון, בעל אינדקס גליקמי נמוך (לא מעלה רמות סוכר בדם כמו קמחים אחרים) וקל מאוד לעיכול.

פשתן– עשיר בסיבים תזונתיים, אומגה 3, פיטוסטרולים (מורידים רמות כולסטרול בדם), מסייע במצבי עצירות ועוד..

גרעיני דלעת – עשירים בוויטמינים ומינרלים, ובמיוחד אבץ שחשוב מאוד לשיער ועור בריא, חיזוק חיסוני ואפילו קטילה של תולעי מעיים.