מרק עדשים כתומות עם בטטה ודוחן

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • כוס עדשים שטופות ומסוננות
  • רבע כוס דוחן שטוף ומסונן
  • 6-7 שיני שום כתושות
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כפית שטוחה של כמון
  • מלח הימלאיה ופלפל שחור גרוס
  • כ- 6 כוסות מים
  • חופן כוסברה טרייה וקצוצה
  • שמן שומשום

אופן הכנה:

  • מטגנים מעט את קוביות הבטטה בשמן זית ומערבבים.
  • מוסיפים את כל הרכיבים פרט לכוסברה ולשמן שומשום (לפני הגשה), ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 25 דקות עד שהבטטה והעדשים התרככו.
  • במידה והמרק סמיך מדי מוסיפים מים.
  • כשהמרק מוכן, מוסיפים כמה טיפות של שמן שומשום וכוסברה טרייה קצוצה לפני הגשה.